Wither Hills
Wither Hills
Sauvignon Blanc 2012
Drie procent van de wijn is op hout vergist wat het haast rokerige aroma van het terroir accentueert. Een goddelijke combinatie met gerookte heilbot, platte oesters. Maar ook bij een gevat gesprek, volgens de eigenaren..
€17,50
Wither Hills
Chardonnay 2011
Er wordt duidelijk subtieler hout gebruikt en de nadruk licht meer op de mineralen, zoals vuursteen en het gelaagde (citrus-) fruit. Spannende hints van nootmuskaat en geroosterde cashewnootjes. Zonder meer een aanrader!
€17,95

Wither Hills

Wijnmaker Ben Glover van Wither Hills heeft de beschikking over perfect materiaal. Hij bezit maar liefst ruim 300 ha wijngaarden aan de voet van de Wither Hills in de Wairu Valley, de beste vallei van Marlborough, met een onvergetelijk uitzicht op Cloudy Bay. Vanuit de filosofie dat 'wines are created in the vineyard' worden hier met onvoorstelbare precisie druiven verbouwd, met de hand (!) geplukt en gescheiden verwerkt, om dit unieke, haast perfecte terroir te vangen in de wijn.
Eindverantwoordelijk voor de wijnen is Ben Glover. Hij is op dit moment een van de meest gerespecteerde wijnmakers in Nieuw-Zeeland en maakt zich sterk voor de vooruitgang en de ontwikkeling van de wijnbouw aldaar. Zijn creativiteit en praktijkervaring zijn gegroeid door zijn vele reizen naar internationale wijnregio’s. Van wijnbouw tot wijnmaken, Ben begrijpt elk aspect van het proces en stelt zich als doel het allermooiste fruit te telen om zo de karakteristieken van de druif prachtig naar voren te laten komen. Het resultaat staat als een huis. Het tastbare bewijs hiervan wordt gevormd door een indrukwekkende lijst van internationale awards en trofeeën.