Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vissoux

Vissoux

Fabelachtig wat Martine en Pierre-Marie Chermette op hun Domaine du Vissoux maken. Zij behoren tot de laatste ambassadeurs van de ware beaujolais. Kwestie van risico durven nemen en pas oogsten als de druiven echt rijp zijn. Een ander idee van beaujolais...
Zo huren de Chermettes tijdens de oogst een koelwagen om de druiven (in mandjes) van de, ver van het domein gelegen, cru’s onder stikstofdruk naar de kelder te vervoeren. De druiven blijven op deze manier intact en zwaveling kan achterwege blijven. Kostbaar, maar het resultaat is ernaar. Het is een kwaliteitsbeleid dat zijn vruchten afwerpt. 
In tegenstelling tot het grootste deel van de Zuid-Beaujolais, waar de wijngaarden op een bodem van kalksteen met klei aangeplant staan, bestaat de bodem van Domaine du Vissoux uit graniet. Deze ondergrond geeft veel meer structuur en inhoud aan de wijnen.
Zelfs hun Beaujolais-wijnen Les Griottes en Cuvée Traditionnelle worden gemaakt van druiven van oude wijnstokken. Ook de Beaujolais Primeur van Vissoux wordt gemaakt volgens bovenstaande kwaliteitsnormen. En niet zonder succes; jaar in jaar uit wordt deze wijn uitgeroepen tot de beste Beaujolais Primeur van Nederland, door alle journalisten die erover schrijven. Zelfs de primeurwijnen zijn gemakkelijk 3 tot 5 jaar houdbaar. Eigenlijk ontwikkelen zij pas na een jaar hun bijzondere smaak!
Dit zijn beaujolaiswijnen met een en al fruit, puur natuur (niet gechaptaliseerd en vergist met de druifeigen gisten), vrijwel zonder zwavel, licht verteerbaar en met drinkbaarheidsfactor 10.

Vissoux Beaujolais Les Griottes 2016
Vissoux

Beaujolais Les Griottes 2016

Dit jaar werd de ‘Bojo Nouveau’ op donderdag 17 november vrijgegeven. De oogst 2016 viel twee weken later dan in voorgaande jaren, maar de druiven waren uiteindelijk precies op tijd binnen.

€10,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Les Griottes Beaujolais 2015
Vissoux

Les Griottes Beaujolais 2015

De geselecteerde druiven waren dit jaar exceptioneel en optimaal rijp met een perfect potentieel alcoholgehalte van 12-13%: uitstekend geschikt voor de robijnrode zuivere primeurwijn. Een heerlijke geur met volop frisse rode vruchtjes.

€10,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Beaujolais Vieilles Vignes 2016
Vissoux

Beaujolais Vieilles Vignes 2016

Deze cuvée wordt gemaakt van oude stokken die in leeftijd variëren van 35 tot 85 jaar. De wijn is als primeur niet te evenaren, daar zijn de kenners het over eens. Hij is ‘eigenlijk té goed, te fijn, te krachtig en rijk voor een primeur.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Vieilles Vignes Beaujolais 2014/15
Vissoux

Vieilles Vignes Beaujolais 2014/15

Deze wijn, waarvan de stokken 30 tot 85 jaar oud zijn, is als primeur niet te evenaren. Naast intens fruit van gekneusde frambozen, bramen en granaatappel, heeft de wijn fraaie aardse nuances, een solide mineraliteit en diepgang.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Brouilly Pierreux 2014
Vissoux

Brouilly Pierreux 2014

Het geërodeerde graniet van de Mont Brouilly brengt voedsel voor de Brouilly 2012. Zestig jaar oude stokken geven een hele pure recht-door-zee beaujolais, met diep fruit, een vleugje drop en een lange
finale.

€20,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Fleurie Les Garants 2015
Vissoux

Fleurie Les Garants 2015

De Fleurie is geconcentreerd, ongekend sappig en (rood)fruitig en daarnaast rijk aan die voor Fleurie zo typerende florale nuances: viooltjes, iris, jasmijn, roos... De spicy toets maakt het plaatje compleet. Een wijn met enorme smaaklengte en diepte...

€21,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vissoux Moulin-à-Vent Les Trois Roches 2011
Vissoux

Moulin-à-Vent Les Trois Roches 2011

De term ‘geduld wordt beloond’, geldt zeker voor deze gespierde, vlezige maar tegelijk ook elegante Moulin-à-Vent 2011. De druiven zijn afkomstig van de 3 ‘R’ rotsakkers: La Rochelle, Rochegrès en Rochenoir.

€21,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies