Vissoux
Vissoux
Beaujolais Les Griottes 2017
De Chermettes maken elk jaar weer de perfecte Beaujolais: sappig, soepel, lichtvoetig, barstensvol rood fruit, zuiver en dorstlessend. Hun Domaine du Vissoux staat bekend om zijn constante kwaliteit en zuivere Beaujolais.
€10,95
Vissoux
Beaujolais ‘Origine’ Vieilles Vignes 2017
Deze wijn, waarvan de stokken 30 tot 85 jaar oud zijn, is als Beaujolais niet te evenaren; daarover zijn de wijnschrijvers het unaniem eens. Naast intens kersenfruit, aardbeien en granaatappel heeft deze pure wijn fraaie aardse nuances.
€12,95
Vissoux
Beaujolais Vieilles Vignes 2016
Deze cuvée wordt gemaakt van oude stokken die in leeftijd variëren van 35 tot 85 jaar. De wijn is als primeur niet te evenaren, daar zijn de kenners het over eens. Hij is ‘eigenlijk té goed, te fijn, te krachtig en rijk voor een primeur.
€12,95
Vissoux
Brouilly Pierreux 2014
Het geërodeerde graniet van de Mont Brouilly brengt voedsel voor de Brouilly 2012. Zestig jaar oude stokken geven een hele pure recht-door-zee beaujolais, met diep fruit, een vleugje drop en een lange
finale.
€20,95
Vissoux
Fleurie Les Garants 2016
Rijk aan die voor Fleurie zo typerende florale nuances: viooltjes, iris, jasmijn, roos... De spicy toets maakt het plaatje compleet. Een wijn met een enorme smaaklengte, diepte en een bijzonder rijpingspotentieel (tot wel 10 jaar).
€21,95
Vissoux
Fleurie Les Garants 2015
De Fleurie is geconcentreerd, ongekend sappig en (rood)fruitig en daarnaast rijk aan die voor Fleurie zo typerende florale nuances: viooltjes, iris, jasmijn, roos... De spicy toets maakt het plaatje compleet. Een wijn met enorme smaaklengte en diepte...
€21,95
Vissoux
Moulin-à-Vent Les Trois Roches 2011
De term ‘geduld wordt beloond’, geldt zeker voor deze gespierde, vlezige maar tegelijk ook elegante Moulin-à-Vent 2011. De druiven zijn afkomstig van de 3 ‘R’ rotsakkers: La Rochelle, Rochegrès en Rochenoir.
€21,95

Vissoux

Fabelachtig wat Martine en Pierre-Marie Chermette op hun Domaine du Vissoux maken. Zij behoren tot de laatste ambassadeurs van de ware beaujolais. Kwestie van risico durven nemen en pas oogsten als de druiven echt rijp zijn. Een ander idee van beaujolais...
Zo huren de Chermettes tijdens de oogst een koelwagen om de druiven (in mandjes) van de, ver van het domein gelegen, cru’s onder stikstofdruk naar de kelder te vervoeren. De druiven blijven op deze manier intact en zwaveling kan achterwege blijven. Kostbaar, maar het resultaat is ernaar. Het is een kwaliteitsbeleid dat zijn vruchten afwerpt. 
In tegenstelling tot het grootste deel van de Zuid-Beaujolais, waar de wijngaarden op een bodem van kalksteen met klei aangeplant staan, bestaat de bodem van Domaine du Vissoux uit graniet. Deze ondergrond geeft veel meer structuur en inhoud aan de wijnen.
Zelfs hun Beaujolais-wijnen Les Griottes en Cuvée Traditionnelle worden gemaakt van druiven van oude wijnstokken. Ook de Beaujolais Primeur van Vissoux wordt gemaakt volgens bovenstaande kwaliteitsnormen. En niet zonder succes; jaar in jaar uit wordt deze wijn uitgeroepen tot de beste Beaujolais Primeur van Nederland, door alle journalisten die erover schrijven. Zelfs de primeurwijnen zijn gemakkelijk 3 tot 5 jaar houdbaar. Eigenlijk ontwikkelen zij pas na een jaar hun bijzondere smaak!
Dit zijn beaujolaiswijnen met een en al fruit, puur natuur (niet gechaptaliseerd en vergist met de druifeigen gisten), vrijwel zonder zwavel, licht verteerbaar en met drinkbaarheidsfactor 10.