Thevenet Delouvin
Thevenet Delouvin
Carte Noire brut NV
In deze succesvolle champagne van het type ‘blanc de noirs’ domineert de pinot meunier. In de geur knapperig fruit van appel en peer, fijnzinnig floraal met vleugjes vanille en boter. In de ronde smaak subtiele hints van herfstvruchten.
€29,95
Thevenet Delouvin
Brut Réserve
De wijn heeft een zeer elegante neus met duidelijk geel fruit, een levendige evenwichtige en complexe smaak van rijp fruit, waarbij de chardonnay een mooie ronding en mineraliteit toevoegt.
€33,95
Thevenet Delouvin
Carte Rosée Brut
Dit is een gemengde rosé champagne, die is gebaseerd op de cuvée Carte Noire waaraan ongeveer 12% rode wijn is toegevoegd. Deze rode wijn wordt gemaakt van druiven van oude wijnstokken pinot meunier uit Cerseuil en Passy-Grigny.
€34,95
Thevenet Delouvin
Brut Prestige
Fijn en discrete mousse. In de geur heeft de wijn rijp fruit en licht kruidige aroma's, met daarbij een subtiele toasty en rokerige houttoets. Behoorlijk rijk en complex van smaak met een mooie frisheid.
€36,95
Thevenet Delouvin
Chardonnay brut NV
Deze Blanc de Blancs is een opmerkelijke wijn in de reeks, aangezien de wijngaarden van Thevenet-Delouvin zijn gelegen in een Champagnegebied dat van oudsher wordt overheerst door de blauwe rassen pinot meunier en pinot noir.
€37,95
Thevenet Delouvin
Reserve Brut MAGNUM NV
De wijn heeft een zeer elegante neus met duidelijk geel fruit, een levendige evenwichtige en complexe smaak van rijp fruit, waarin de chardonnay een mooie ronding toevoegt en een draad aan mineraliteit vlecht.
€69,95

Thevenet Delouvin

Thevenet Delouvin is een geweldige toevoeging aan ons assortiment. Omdat er vanuit onze klanten veel vraag was naar een mooie kwaliteit champagne voor een aantrekkelijke prijs gingen wij op zoek en kwamen wij uit bij het kleine champagnehuis Thevenet Delouvin. Isabelle en Xavier Thevenet zetten in het hart van de Marnevallei, bij de dorpjes Passy-Grigny en Cerseuil, met passie de familietraditie voort. Zij verbouwen hier op duurzame wijze de drie klassieke druivenrassen voor champagne: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Het domein heeft onlangs, in 2016, een dubbel certificaat binnengehaald: de onderschrijving van duurzame landbouw op het hoogste niveau én van duurzame wijnbouw in de Champagne. Elke stap in de wijnbereiding geschiedt zeer nauwkeurig en daarbij spelen voortdurende verkenning van de mogelijkheden en innovatie een belangrijke rol. Voor de Champagne is het bijzonder dat de vinificatie van elk wijnperceel apart wordt uitgevoerd. Daarbij worden ook de verschillende druivenrassen apart gevinifieerd. Ook de precieze technische stappen van remuage tot dégorgement en de botteling van de verschillende authentieke cuvées verzorgen de Thevenets zelf. Isabelle en Xavier hebben een uitzonderlijk talent voor het blenden van de verschillende basiswijnen. Van de diversiteit van de verschillende terroirs met al hun subtiliteiten assembleren zij een prachtige reeks champagnes: van vintagewijnen en wijnen al dan niet vergist op eiken vaten tot en met karakteristieke reservewijnen, met verschillende verhoudingen van de druivenrassen. Met hun unieke ‘savoir-faire’ creëren zij een prachtige terroir-getypeerde, karaktervolle champagnelijn die bovendien – voor Champagne – erg prettig geprijsd is.