Pré Baron
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Pré Baron

Dit domein van 22 ha in het hart van de Touraine is al vijf generaties in handen van de familie Mardon. In de jaren tachtig is vader Guy de eerste in de streek die zich gaat richten op kwaliteit. Hij investeert in de Rolls Royce onder de persen: de (toen revolutionaire) peperdure pneumatische pers. In 1994 maakt hij plaats voor zoon Jean-Luc die beseft dat het niet voldoende is om goed te vinifiëren maar dat alles begint met goede druiven.
Dat betekent: kort snoeien in het voorjaar, in augustus het teveel aan druiven wegknippen, een doordacht en dus beperkt gebruik van bestrijdingsmiddelen (lutte raisonnée), geen kunstmest meer. Kortom: minder oogsten, béter oogsten. Jean-Luc Mardon werkt volgens de richtlijnen van, en wordt gecontroleerd door, de federatie Terra Vitis. 
Oisly is de bakermat van de sauvignon de touraine. De grond is licht: zandsteen met pas in de ondergrond wat klei. Vandaar dat toegankelijke, dat heerlijk stuivende in de witte wijnen. Twee specialiteiten van Pré Baron zijn de sauvignon de touraine 'L’élégante', (gemaakt van laat geoogste druiven, een rijke maar droge soort vendanges tardives) en de rode Renaissance (op basis van de hier altijd rijpe pinot noir, aangevuld met cabernet franc en cot), beide van zwaardere klei-/silexgrond. De touraines van Pré Baron zijn vanaf hun introductie in 1997 een succes. Logisch: het zijn malse, vriendelijke wijnen met daarbij vriendelijke prijzen.