Pichon Longueville Comtesse de Lalande
Pichon Longueville Comtesse de Lalande
2ième Grand Cru Classé 1996
De 1996 Pichon-Lalande is al lang een van de hoogtepunten van dit wijngoed in Pauillac en nu ruim meer dan 20-jaar oud heeft de wijn al zijn registers opengetrokken.
€379,00

Pichon Longueville Comtesse de Lalande

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande is een wijndomein in Bordeaux en tweede cru uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Pichon Lalande was oorspronkelijk een ongedeeld wijndomein met Pichon Baron, al opgestart in 1661.Het ligt in het dorp Pauillac. De lange naam wordt vaak ingekort naar Pichon Lalande of Pichon Comtesse. De wijngaard ligt direct landinwaarts naast Château Latour, in het zuidelijk deel van het dorp. In 1925 werd het domein gekocht door een consortium dat werd geleid door Louis en Édouard Miailhe. De dochter van Édouard, May-Éliane de Lencquesaing, nam het roer over in 1978 en haar tomeloze energie zorgde voor een enorme promotie en daardoor verkreeg Pichon Lalande de reputatie kreeg van super-second binnen de classificatie. In 2007 werd het kasteel verkocht aan champagnehuis Roederer. De aangeplante wijngaarden omvatten 75 ha met 61% cabernet sauvignon 32% merlot 4% cabernet franc, 3% petit verdot. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De vergisting gebeurt op roestvrijstalen vaten. waarna een rijping volgt op barrique waarvan 50% nieuw eiken gedurende 18 maanden afhankelijk van de jaargang. De gemiddelde productie per jaar is ongeveer 400.000 flessen per oogstjaar.
De stijl Pichon Lalande kenmerkt zich door een hoge intensiteit, flair, rijkdom en sappigheid, met een zeer geconcentreerde structuur en verschilt duidelijk van dan Château Pichon-Longueville-Baron. Vooral in zijn jeugd is deze cru gereserveerd en stoer, zoals liefhebbers van de beste Pauillac verwachten, met in de goede jaren een lange houdbaarheid.