Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Pascal & Nicolas Reverdy

Pascal & Nicolas Reverdy

De sancerres van de gebroeders Pascal en Nicolas Reverdy (Nicolas overleed in november 2007 aan de gevolgen van een ongeluk bij het kappen van een boom), bewijzen dat je zelfs in een overbekende appellation als Sancerre, waar de kaarten sinds jaar en dag geschud lijken, kunt opvallen. Benodigdheden: lef, dynamiek, vakkennis en een goed terroir.
Met een studie oenologie in Beaune als bagage, wierpen de broertjes zich in 1995 op de 10 hectare steile, sterk kalkhoudende hellingen van hun ouders. Zij verkochten tot dan toe alles 'en vrac' (in bulk) aan wijnhandelaren. De broers begonnen voorzichtig en voedden een klein deel van de oogst op de fijne lie (droesem) op, op zijn Bourgondisch. Met groot succes.
Dat succes inspireerde, en er werd geïnvesteerd in een pneumatische pers, onmisbaar voor grote witte wijnen. De oogst van 1996 betekende de definitieve doorbraak. Een gouden medaille in Parijs en de eerste export volgden: jawel, naar Nederland, waar onze klanten opgetogen blijken: eindelijk weer eens een sancerre van ouderwetse klasse!
Inmiddels is de vinificatiekelder af, inclusief een tweede peumatische pers om nog beter te kunnen werken. En al komen ze nu wijn tekort, ze brengen maar driekwart van de productie op fles. De rest gaat naar de handel; zo ontdoen ze zich van minder geslaagde cuvées.
Naast de gewone Sancerre (die je ook gemakkelijk een paar jaar kunt laten ouderen), is er een Cuvée Vieilles Vignes, een op hout vergiste selectie van de oudste sauvignon-stokken. De rode Sancerre (van pinot noir) is ook opmerkelijk in zijn soort.

Helaas zijn er geen wijnen gevonden.
Indien u een specifieke wijn zoekt, bel (020-6622455) of mail ons.

Ga terug naar de home pagina
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies