Luigi Einaudi
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Luigi Einaudi

Het is 1897 als Luigi Einaudi afstudeert aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt de 23-jarige econoom een boerderijtje op het San Giacomo domein in de Langhe-streek. Behalve een ingestorte kapel en een achttiende-eeuws verblijf, was Luigi eigenaar geworden van vijftien hectare door phylloxera verwoeste dolcetto-gaarden.
Tijdens zijn succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan - Luigi Einaudi bracht het zelfs tot eerste president van Italië na de Tweede Wereldoorlog - bleef hij nauw betrokken bij de restauratie, verfraaiing en uitbreiding van zijn landgoed. Toen hij in 1961 overleed, stonden maar liefst zeven boerderijen met wijngaarden in Dogliani op zijn naam, en Costa Grimaldi bij Barolo. Alle bezittingen werden verdeeld onder zijn kinderen.
Sinds 1990 is het een van Luigi's kleinkinderen, Paola Einaudi, die de scepter zwaait over het Piemonteese wijnbedrijf. Zij investeerde direct in de aanschaf van de allermodernste wijnapparatuur en liet een nieuwe wijnproductiekelder bouwen. In samenwerking met haar man Giorgio Ruffo maakt Einaudi ongelooflijk mooie wijnen onder hetzelfde motto als Luigi dat deed: innovatief maar met respect voor traditie. Inmiddels is ook de volgende generatie werkzaam in het bedrijf.