Les Hautes Cances
Les Hautes Cances
Cairanne Tradition 2012
De wijn is geweldig spannend in zijn geur- en smaakprofiel. Sterke aroma’s van zwart fruit van kersen, blauwe en zwarte bessen, maar ook kruiden, zoethout, drop en zoete specerijen. De smaak bezit sappig fruit en de wijn is vlezig en mineralig.
€16,95
Les Hautes Cances
Cairanne Vieilles Vignes 2012
De Vieilles Vignes wordt ook wel de wijn voor Cornas-liefhebbers genoemd. Naast syrah heeft de wijn ook grenache in de blend van wijnranken die meer dan een eeuw oud zijn. Al jaren worden eiken vaten uit de Bourgogne ingezet voor de rijping.
€19,95

Les Hautes Cances

De Les Hautes Cances wijngaarden zijn een erfenis van Anne-Marie Astart‘s familie. Het was het domein van haar grootouders, dat werd opgericht rond 1890. Anne-Marie Astart was kinderarts en getrouwd met Jean-Marie, psychiater. Toen ze het domein in 1992 kregen toebedeeld, moesten beiden beslissen om de verantwoordelijkheid ervoor te nemen, of het te verkopen. Anne-Marie wilde niet weglopen van haar familiegeschiedenis en Jean-Marie verwelkomde de kans om wat aan wijnbouw te doen om zo een balans te vinden met zijn psychiatrische werk. In 1995 was hun vertrouwen echter al zo groot, dat ze zich terugtrokken uit de coöperatie en de omschakeling startten naar biologische landbouw, als eerste domein in Cairanne. Ze kochten ook een deel van de oorspronkelijke familiekelder terug en verdubbelden het oppervlakte van de wijngaard. Jean-Marie stopte met zijn praktijk om zich volledig aan de wijn te wijden. Tijdens de winter van 2003/2004 bouwden ze een nieuwe, op zwaartekracht werkende, kelder in een heuvel. Ze begroeven het dak ervan onder een dikke laag grond om het gebouw te voorzien van een natuurlijke temperatuurregeling. Het domein bezit nu 17,5 hectare aan wijngaard, alles biologisch geteeld. De opbrengsten zijn laag en de druiven worden met de hand geoogst en ontsteeld. Ze vergisten op natuurlijke wijze op betonnen cuves, zonder overpompen en de wijn wordt niet gefilterd.