Leflaive
Leflaive
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières 2009
De intense, verleidelijke smaak en enorm lange afdronk zijn kenmerkend voor Les Folatières. Romig in de neus, een superbe mineraliteit, vol van structuur maar allesbehalve zwaar. Hoogstaande 1er cru. Door en door verleiding.
€180,00
Leflaive
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières 2007
De intense, verleidelijke smaak en enorm lange afdronk zijn kenmerkend voor Les Folatières. Romig in de neus, een superbe mineraliteit, vol van structuur maar allesbehalve zwaar. Hoogstaande 1er cru. Door en door verleiding.
€180,00
Leflaive
Bienvenue-Bâtard-Montrachet 2007
Romig en rijk aan de ene kant, maar ziltig, stenig en met een bijzondere fraîcheur aan de andere. Altijd een frisse aanzet door de citrustonen, groots in het middenpalet en dynamisch in zijn afdronk. Een juweel van een wijn.
€315,00
Leflaive
Bienvenue-Bâtard-Montrachet 2006
Romig en rijk aan de ene kant, maar ziltig, stenig en met een bijzondere fraîcheur aan de andere. Altijd een frisse aanzet door de citrustonen, groots in het middenpalet en dynamisch in zijn afdronk. Een juweel van een wijn.
€315,00

Leflaive

Anne-Claude Leflaive (1956-2015) ' Het leven is te kort om verdrietig te zijn.'

Puligny Montrachet is zonder twijfel ’s werelds bekendste dorp in de Bourgogne voor uitzonderlijke witte bourgognes. Domaine Leflaive bezit relatief grote percelen in de befaamde grand cru's en de belangrijkste premier cru's van het dorp. Het zeer recente en plotselinge verlies van Anne Claude  Leflaive ging als een schokgolf door de wijnwereld. De wereldberoemde wijnmaakster Anne-Claude Leflaive werd door het internationale Institute of Masters of Wine uitgeroepen tot 'Winemaker's Winemaker'. Zij heeft haar witte wijnen op het allerhoogst mogelijke niveau gebracht. Met enorme passie wordt hier volgens de biodynamische principes gewerkt en de reflectie van de terroirs wordt ervaren in de geweldige zuiverheid van de verschillende, grootse wijnen. Leflaive: 'Het gaat er altijd om alles op alles te zetten om de allerbeste druiven te hebben en immer te werken met respect voor de natuur.' De wijnen vergisten en rijpen deels op nieuwe vaten en deels op gebruikte vaten van 1-4 jaar; barriques van het beste Franse eiken uit Allier en de Vogezen.