L'Amauve
L'Amauve
Vin de Pays de Vaucluse 2014
In de neus veel kersen- en donker bessenfruit, die samen met het frisse zuurtje een sappig-fruitige aanzet in de mond geven. Daarbij voegen zich subtiele, aroma’s van rozemarijn en jeneverbes.
€7,95
L'Amauve
La Daurèle Seguret Blanc 2014
‘La Daurèle’ is de naam van de grootste wijngaard met witte druiven van L’Amauve, die al door zijn grootvader werd aangekocht. Kalk en ronde keien overheersen in de bodem. De wijn heeft een opvallende mineraliteit en lekkere geuren van veldbloemen.
€12,95
L'Amauve
Les Merrelies Seguret 2013
Les Merrelies bestaat uit 75% grenache en 25% syrah, is vlezig, rond en soepel, met verfijnde tonen van irissen en viooltjes, zwarte bessen, kersen, ceder, zoethout en garrigue. Harmonieuze en uitnodigende wijn.
€14,95

L'Amauve

Domaine de l'Amauve 'is' wijnmaker Christian Voeux. Maar Christian is niet alleen L'Amauve. Hij is een van de beste oenologen in de zuidelijke Rhône, Hij gaf recentelijk nog leiding aan het vooraanstaande Château La Nerthe in Châteauneuf-du-Pape, maar besloot zijn vaardigheden volledig te richten op zijn eigen kleine wijndomein in het nabijgelegen Séguret: Domaine de l’Amauve. Christian is een zeer aimabel mens, die behalve voorzitter van de wijnbouwers van de Côtes du Rhône Villages Séguret de geweldige inspirator is voor de jonge aankomende wijnproducenten in de regio. Hij werkt op zijn eigen domein praktisch biologisch met lage rendementen en handmatige pluk. L'Amauve behoort tot de elite van de wijndomeinen uit het wondermooie Séguret en de omringende 'villages'. De naam 'amauve' is afgeleid van het Franse woord voor kaasjeskruid, dat met zijn paarse bloemetjes als nuttige bodembedekker groeit tussen de rijen wijnranken.