Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Jacques Lassaigne

Jacques Lassaigne

Jacques Lassaigne is een klein familiechampagnehuis van 4,7 hectare met een totale productie van slechts 400 hl per jaar. Het is gelegen in Montgueux, in de zuidelijke Champagnestreek dicht bij Troyes, de voormalige hoofstad van de Champagne.
De wijngaarden zijn gericht op het zuidoosten en bijna uitsluitend beplant met chardonnay wijnstokken (94%) en een kleine hoeveelheid pinot noir (6%). De wijngaarden van Montgueux worden al lange tijd beschouwd als het Montrachet van de Champagne. De bodem is vrijwel identiek aan die van het beroemde, noordelijker gelegen Mesnil, met dezelfde kalksteenlagen die tot 60 meter diepte reiken. Het is een uitzonderlijk terroir voor het maken van grote champagne. Emmanuel Lassaigne, Jacques' zoon die nu het bedrijf leidt, maakt een aantal prestigieuze bottelingen.

Jacques Lassaigne Les Vignes de Montgueux
Jacques Lassaigne

Les Vignes de Montgueux

Jacques Lassaigne is een klein familie wijngoed van slechts 4,7 hectare in Montgueux, met 95% chardonnay aanplant. De Montgueux wijngaarden worden al lange tijd beschouwd als de Montrachet van Champagne.

€44,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies