Giscours
Giscours
Haut-Medoc 2010
De wijn is in zijn categorie bijzonder overtuigend. Hij toont de subtiele stijl die de grote wijnen uit Margaux hebben: bloemig, cassisfruit een hint van koffiebonen met fijnkruidige nuances.De wijn is nu open en toegankelijk
€29,95
Giscours
Margaux 3ième Grand Cru Classé 2011
Elegante middengewicht cru met soepele rijpe tannines. De open geur met fruit van rode kersen en frambozen vermengt zich met aardse nuances ceder- en tabakstonen. Klassiek voor Giscours en goed voor het oogstjaar.
€59,95

Giscours

Giscours heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Een verdedigingstoren overzag het toen onherbergzame landschap. In 1552 kocht Pierre Lhomme, een bemiddelde handelaar uit Bordeaux het adellijke huis "Guyscoutz" samen met het grote gebied rondom en de eerste wijnstokken werden aangeplant. In de 19e eeuw werd het wijndomein succesvol uitgebouwd door de verschillende eigenaren waarvan Cruse de bekendste is geweest. Er was de transformatie van het kasteel Giscours in een neoklassiek paleis, de aanleg van een park met zeldzame planten en bomen door landschapsarchitect Eugène Bühler, modernisering van de productiegebouwen ten behoeve van de wijnen met de bouw van grote boerderijgebouwen, waaronder de beroemde "Ferme Suzanne" Het verhaal van Giscours is fascinerend met ontelbare anekdotes ...
Vanaf 1995 na een lastige periode leidde de Nederlandse ondernemer Eric Albada Jelgersma met zijn jonge, maar dynamische team met de zorgvuldige restauratie van de wijngaarden en de renovatie van de gebouwen terug naar de top waar de Grand Vin uit Margaux als Troisième Grand Cru Classé de 1855 thuishoort.

Château Giscours gelegen in de appellation Margaux, heeft een uitzonderlijke bodem met alle kwaliteiten om een zeer grote wijn te produceren. Drie magnifieke sedimenten in de vorm van lage bergruggen, die door rivier de Garonne werden afgezet, zijn een van de geheimen van de ideale omstandigheden voor een perfecte rijping van de druiven. Het  domein telt 400 hectare waarvan  80 hectare aan wijngaarden met  53% cabernet sauvignon, 42% merlot and kleine oppervlakten aan cabernet franc and petit verdot.