Gauby
Gauby
Vieilles Vignes rouge 2011
Hij biedt een spectaculair boeket van vloeibaar kruiden, rozemarijn, peper en zwarte bessen die zich blijven ontwikkelen en veranderen na de opening van de wijn. Vol en breed in de mond..
€29,95
Gauby
La Foun Rouge 2011
La Foun is een bijzonder zeldzame wijn. De wijn is afkomstig van de oudste wijngaarden op het wijngoed en is vrijwel geheel van Carignan gemaakt, van 140-jaar oude, ongeënte prephylloxera wijnstokken.
€72,95

Gauby

De grootste naam én voortrekker van het maken van de hoogste kwaliteit in de Roussillon is Domaine Gauby. De 45 hectare wijngaarden liggen in een ongerept gebied met veel diversiteit. Zo zijn er eikenbossen en struikgewassen (garrigue) rondom de wijngaarden. De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit kalksteen, mergel en leisteen. Arme grond waarin de druivenranken diep moeten zoeken naar voeding en daarmee de mineralen uit deze grond naar boven halen.
De wijnen van Gauby worden volgens de biodynamische methode gemaakt. Daarnaast wordt er zo vroeg mogelijk geoogst, met als gevolg dat het alcoholpercentage vaak onder de 13% blijft en de wijnen fris en verteerbaar zijn. In de kelder wordt elke toevoeging vermeden en er wordt zo min mogelijk met zwavel gewerkt. De pure en zeer elegante wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die tot wel 140 jaar oud zijn en een rendement kennen tussen de 15 en 20 hl/ha. Altijd op zoek naar elegantie en frisheid, worden er door Gauby wijnen gemaakt met een natuurlijk evenwicht.