Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Felton Road

Felton Road

Felton Road bevindt zich in Bannockburn, Central Otago, Nieuw-Zeeland. Het is de meest zuidelijke wijnbouwregio ter wereld. Dit gebied staat synoniem voor ‘winemaking on the edge’. Er wordt regelmatig een kat-en-muis-spelletje gespeeld met de vorst. De versnipperde wijngaarden nestelen zich in kleine micro-klimaatjes op hellingen omringd en beschermd door hoge bergen, waarvan vele het hele jaar door met sneeuwtoppen bedekt blijven. Hoewel Otago zich bevindt op 45° zuiderbreedte en wijnmaken hier als riskant beschouwd mag worden, zorgen warme dagen, koele nachten en een lange droge herfst in dit microklimaat voor een perfecte combinatie voor fijne pinot noir, chardonnay en riesling. Het klimaat wordt daarnaast beschreven als continentaal. Dit biedt als voordeel dat er weinig regen valt en het aantal zonuren hoog is. 
Felton Road’s eigenaar Nigel Greening en wijnmaker Blair Walter zijn geobsedeerd door de verschilende terroirs. Ook is er bijzondere aandacht voor de verschillende klonen pinot noir. Sinds de start van het domein in 1991 kennen de Felton Road wijnen een overweldigend succes. De kelderdeur op het kleine domeintje is voor meer dan de helft van het jaar gesloten omdat men uitverkocht is. Felton Road werd bekroond met de status ‘grand cru’ op de Pinot Noir Conference in Wellington in januari 2010. Bijzonder is dat de titel ‘grand cru’ werd verkozen door wijnprofessionals. Grote klasse wijnen met veel raffinement, die biodynamisch gecertificeerd zijn.

Helaas zijn er geen wijnen gevonden.
Indien u een specifieke wijn zoekt, bel (020-6622455) of mail ons.

Ga terug naar de home pagina
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies