Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Federici

Federici

Lazio is een van de grootste wijnstreken van Italië. Deze provincie ligt, grofweg gezegd, rondom de hoofdstad Rome. Gelegen aan de Tyrreense Zee kent Lazio een vrij mild klimaat, maar meer landinwaarts kunnen de winters erg koud zijn. In de bodem komt vrij veel vulkanisch gesteente voor. Ook de diverse meren, oorspronkelijk oude kraters van uitgewerkte vulkanen, zorgen voor verschillende microklimaten. Er zijn dan ook vele verschillende DOC’s, waarvan de bekendste Orvieto, Frascati, Marino, Aprilia en Est!Est!Est!
zijn. Zagarolo is een kleine DOC en ligt ten oosten van (en iets zuidelijker dan) Rome. Er mogen enkel witte wijnen worden gemaakt van malvasia (maximaal 70%), trebbiano (minstens 30%) en eventueel wat bellone en bombino (maximaal 10%).
Het familiedomein Federici bestaat al sinds 1960, maar in 1990 werd grondig bodemonderzoek gedaan om de kwaliteit te verhogen. Men werkt enkel met eigen wijngaarden en met respect voor de natuur.

Helaas zijn er geen wijnen gevonden.
Indien u een specifieke wijn zoekt, bel (020-6622455) of mail ons.

Ga terug naar de home pagina
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies