Erick de Sousa
Erick de Sousa
Tradition Brut
De Brut Tradition is een geurige, ronde maar mooi droge champagne met 30% pinot noir. Altijd inzetbaar als er wat te vieren valt of zomaar, omdat-ie zo lekker is... Open, soepeler dan de grand cru, en makkelijker om ook zonder eten erbij te drinken.
€36,95
Erick de Sousa
Blanc de Blancs Brut Réserve
Subtiel en elegant. Kristalzuiver, volfris, nooit zwaar maar uitmate doordrinkbaar. Terroir getypeerd. Zalig fijne belletjes, elegantie, goede zuren, finesse en perfect in balans. Een heerlijke champagne van het hoogste niveau en nog betaalbaar ook!
€44,95

Erick de Sousa

‘Het nieuwe idool van de Côte des Blancs’ volgens de Revue du Vin de France oftewel: de rijzende ster van de Champagne: Erick de Sousa. In Avize bewerkt hij sinds 2000 - geheel biodynamisch - de luttele 6 ha van merendeels oude stokken op 100% Grand Cru wijngaarden. Want zoals hij zegt: ‘Ze kunnen alles kopiëren, behalve ons terroir!’

De Sousa laat de wijnen bewust de tweede (malolactische) gisting ondergaan. ‘Zo heb je minder zwavel nodig en minder dosage omdat de zuren zachter zijn. De beide Grand Cru's gisten op hout (geen nieuw), gewoon zoals in de Bourgogne en zoals bij mijn voorouders…’ 
Resultaat: schitterende, individuele, zuivere champagnes, laag gedoseerd (3 à 6 g/l), laag van zwavel. Zijn champagne werd bij de presentatie van het boek 'Champagne: De streek, de wijn, het plezier' van Gert Crum geschonken, te midden van peperdure prestigecuvées van grote huizen.