Erick de Sousa
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Erick de Sousa

‘Het nieuwe idool van de Côte des Blancs’ volgens de Revue du Vin de France oftewel: de rijzende ster van de Champagne: Erick de Sousa. In Avize bewerkt hij sinds 2000 - geheel biodynamisch - de luttele 6 ha van merendeels oude stokken op 100% Grand Cru wijngaarden. Want zoals hij zegt: ‘Ze kunnen alles kopiëren, behalve ons terroir!’

De Sousa laat de wijnen bewust de tweede (malolactische) gisting ondergaan. ‘Zo heb je minder zwavel nodig en minder dosage omdat de zuren zachter zijn. De beide Grand Cru's gisten op hout (geen nieuw), gewoon zoals in de Bourgogne en zoals bij mijn voorouders…’ 
Resultaat: schitterende, individuele, zuivere champagnes, laag gedoseerd (3 à 6 g/l), laag van zwavel. Zijn champagne werd bij de presentatie van het boek 'Champagne: De streek, de wijn, het plezier' van Gert Crum geschonken, te midden van peperdure prestigecuvées van grote huizen.