Craggy Range
Craggy Range
Te Muna Road Sauvignon Blanc 2014
De Sauvignon Blanc in de Te Muna wijngaard groeit op een ondergrond met stenen en kalksteen. Een deel van de Sauvignon Blanc wordt handmatig geoogst. De vinificatie geschiedt in roestvrijstalen vaten en een kleiner deel in Frans eiken cuves.
€19,95
Craggy Range
Pinot Noir Te Muna Road 2012
De wijn is rijk aan aroma’s die met de jaren een steeds subtieler parfum geven en bezit een fijne zijdeachtige tanninestructuur, die zo eigen is aan de beste pinot noirs. Robert Parker 90 punten
€34,95

Craggy Range

Craggy Range is een uniek Nieuw-Zeelands wijnbedrijf met een grenzeloze ambitie: wijnen van wereldklasse wil men hier maken, voor minder doet men het niet. Eigenaar en initiatiefnemer is Terry Peabody. Drijvende kracht is Master of Wine Steve Smith, Nieuw-Zeelands meest vooraanstaande viticulturist en volgens Decanter Magazine behorend tot de 50 meest invloedrijke personen uit de hedendaagse wijnwereld. Wijnmaker Mat Stafford deed ervaring op bij Comtes Lafon in Meursault, Chave en Guigal in de Noord-Rhône en Thunevin in Bordeaux. De wijnfilosofie is helder en kort samengevat: 'Single vineyard, single minded.' De typiciteit van elk terroir staat voorop. Het begon met wijngaarden in de regio Hawke's Bay, met vooral 'Bordeaux' druiven en syrah. Maar andere belangrijke wijnen, zoals de verschillende sauvignons en pinot noirs komen uit Martinborough, Marlborough en zelfs het duizend kilometer zuidelijker gelegen Otago!