Clos Marie
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Clos Marie

Ooit bevoer Christophe Peyrus de wereldzeeën, nu speelt deze gedrevene met eega Françoise in de Champions League... Top-10 noteringen bij Parker en Bettane, twee sterren in Les Meilleurs Vins de France 2008 van La Revue du Vin de France... De wijnen behoren tot de meest gewilde van de hele Languedoc.

In Pic Saint-Loup, een van de mooiste (en inmiddels ook duurste…) terroirs van de Languedoc met een bevoorrecht microklimaat heeft Peyrus half syrah, half grenache aangeplant, en een beetje mourvèdre. Zelfverzekerd en doordacht vertalen Christophe en Françoise hun van nature gezonde druiven in gezonde, ongefilterde wijnen. De gifspuit komt er niet aan te pas, sinds 2001 werken ze in stilte zelfs biodynamisch. Alle percelen worden apart gevinifieerd. Als ze het nodig achten, laten ze de diverse wijnen rustig twee jaar 'groeien' alvorens de definitieve assemblages te maken. Een klein gedeelte rijpt op cuve, de rest op hout (geen nieuw).

Alle wijnen dienen de aanplant, dus syrah en grenache, te reflecteren. Geen fancy 100% syrah of nieuw-hout-cuvées hier: 'Ik maak Pic-Saint-Loup Clos Marie, basta.' Het zijn wijnen die op het fruit en velouté gemaakt zijn, en niet op het extract. Altijd weer een feest voor de zintuigen. Met fruit, bloemen, etherische kruiden en bergfraîcheur. 
Vanaf oogst 2004 hebben de wijnen nog aan (welhaast Bourgondische) finesse en uitzonderlijke drinkbaarheid gewonnen. Het werk in de wijngaard (met 8 man!) dat maar één doel heeft: zo gezond mogelijke druiven te telen, vind je terug in de analyses: betere fenolische rijpheid, lagere PH, alcoholgraad 1.5º naar beneden... Beloning: 2 sterren in Les Meilleurs Vins de France 2008, 2009, 2010.