Cantine Nicosia
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Cantine Nicosia

De actieve vulkaan Etna loopt regelmatig te grommen en zal nooit helemaal rustig zijn. Door zijn grote hoogte (3329 meter) en zijn roerige bestaan, bevat een flink oppervlak van de flanken van de Etna lavagesteente. Een mineraalrijke grond, maar arm als het om voedingsstoffen gaat. Ideaal dus voor een druivenplant, want die moet werken en het liefst een beetje lijden.

Eeuwen geleden werden de Etna-wijnen beschouwd als een van de beste wijnen van Italië en de laatste jaren komt dit besef terug. Het gebied heeft uiteindelijk unieke omstandigheden voor wijnbouw: een perfect terroir, wijngaarden op grote hoogte (tot wel 1000 meter hoog) en daardoor een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De rode wijnen vertonen dan ook parallellen met wijnen uit andere bijzondere streken, zoals de Bourgogne en de Piëmonte. Zo zijn ze uiterst elegant, verfijnd en zorgen de mineralen voor typiciteit. 

Cantine Nicosia is een van de oudste wijnbedrijven, gelegen aan de voet van de vulkaan Etna en wordt inmiddels geleid door de vijfde generatie. Onlangs heeft de familie een uiterst moderne cantina gebouwd die de mogelijkheid geeft om mooie zuivere wijnen te maken die duurzaam (ze werken grotendeels biologisch) geproduceerd zijn.