Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Cantine Nicosia

Cantine Nicosia

De actieve vulkaan Etna loopt regelmatig te grommen en zal nooit helemaal rustig zijn. Door zijn grote hoogte (3329 meter) en zijn roerige bestaan, bevat een flink oppervlak van de flanken van de Etna lavagesteente. Een mineraalrijke grond, maar arm als het om voedingsstoffen gaat. Ideaal dus voor een druivenplant, want die moet werken en het liefst een beetje lijden.

Eeuwen geleden werden de Etna-wijnen beschouwd als een van de beste wijnen van Italië en de laatste jaren komt dit besef terug. Het gebied heeft uiteindelijk unieke omstandigheden voor wijnbouw: een perfect terroir, wijngaarden op grote hoogte (tot wel 1000 meter hoog) en daardoor een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De rode wijnen vertonen dan ook parallellen met wijnen uit andere bijzondere streken, zoals de Bourgogne en de Piëmonte. Zo zijn ze uiterst elegant, verfijnd en zorgen de mineralen voor typiciteit. 

Cantine Nicosia is een van de oudste wijnbedrijven, gelegen aan de voet van de vulkaan Etna en wordt inmiddels geleid door de vijfde generatie. Onlangs heeft de familie een uiterst moderne cantina gebouwd die de mogelijkheid geeft om mooie zuivere wijnen te maken die duurzaam (ze werken grotendeels biologisch) geproduceerd zijn.   

Cantine Nicosia Vulka Etna Rosso 2013
Cantine Nicosia

Vulka Etna Rosso 2013

De Vulka Rosso is een bijzondere wijn. De elegantie die de wijn heeft verwacht je niet uit zo een zuidelijke streek. Ook het fruit is opwekkend en fris. Aardbeien en rode biet in de geur, en donkerder fruit (kersen, bessen) in de smaak.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies