Beaucastel
Beaucastel
Châteauneuf du Pape 1993
Een medium bodied Châteauneuf met zoet fruit, zwarte bessen, een vleugje leer, teer, en een aards toontje. De evolutie zorgt voor een bijzondere complexiteit aan aroma's en smaaknuances.
€51,95

Beaucastel

Er is geen domein in Châteauneuf-du-Pape dat meer aanzien geniet dan Beaucastel. In de 16 eeuw kreeg het wijngoed reeds zijn naam. De familie Perrin, inmiddels meer dan 100 jaar eigenaar van Château de Beaucastel, kan worden gezien als pionier op het gebied van de biologische wijnbouw in de Rhône. Al een halve eeuw bewerkt men de wijngaarden op een duurzaam en biologisch verantwoorde wijze. De familie Perrin is de grootste biologisch werkende producent in de zuidelijke Rhône.

Château de Beaucastel bezit ongeveer 130 hectare wijngaarden, waarvan altijd slechts 75% is beplant (dit om uitputting van de bodem te voorkomen). De stokken staan aangeplant op een bodem met een onderlaag van zandsteen en een toplaag van aangeslibd materiaal uit de Alpen, met grote hoeveelheden rolkeien. De keien slaan overdag warmte op, om deze tijdens de koele nachten aan de bodem en wijnstok af te geven.

In de wijngaarden van Beaucastel staan alle 13 binnen de herkomstbenaming Châteauneuf-du-Pape toegestane druivenrassen aangeplant. Bovendien maken ook alle 13 druivenrassen, waarvan 5 witte soorten, onderdeel uit van de uiteindelijke assemblage van de rode Châteauneuf-du-Pape. Iedere variëteit heeft zijn eigen eigenschappen en is mede bepalend voor het eindresultaat. Witte Châteauneuf-du-Pape is zeer schaars: slechts 5% van de gehele productie in de appellation is wit. Het warme klimaat in de regio vraagt veel kennis van de wijngaard om de witte druiven te behoeden voor overrijpheid. Naast de prachtige rode wijnen beschikt de familie Perrin over jarenlange ervaring in de vinificatie van witte wijnen, en ook deze worden wereldwijd gerekend tot de absolute top.