Anselmo Mendes
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Anselmo Mendes

Anselmo Mendes werd geboren in Monção en volgde de traditie van zijn familie. Van generatie op generatie wijdden zij hun leven aan landbouw en wijn. De passie voor het werken op het land bracht hem naar het 'Instituto Superior de Agronomia' (Instituut voor Landbouwkunde) in Lissabon, waar hij in 1987 afstudeerde. Tijdens zijn studie groeide zijn interesse in wijn.
Zijn passie is de alvarinho (albariño)druif, beschouwd als de meest elegante Portugese witte druif, en in 1998 maakt Anselmo zijn eerste eigen wijn. Zijn Quinta is in Vale do Minho, in de Vinho Verde regio. Deze regio bestaat uit drie grote valleien: Vale do Minho (alvarinho-druif), Vale do Lima (loureiro-druif) en Vale do Douro-Baião (avesso-druif).

Zijn laatste topprestatie was in 2006, toen zijn wijn 'Muros Antigos Alvarinho 2005' door het tijdschrift Wine Enthusiast tot een van de beste 100 wijnen van de wereld werd uitgeroepen. Er bestaat geen twijfel over het feit dat Anselmo Mendes verantwoordelijk is voor enkele van de beste en beroemdste wijnen van de Vinho Verde regio. Zo is hij ook al tweemaal uitgeroepen tot de beste wijnmaker van Portugal.

Anselmo Mendes heeft niet alleen een enorme passie voor de wijnbouw, de wijnmaaktechnieken en -processen, maar heeft ook veel ervaring op dit gebied. Zijn belangrijkste zorg begint al in de wijngaard, waar de kwaliteit wordt bepaald. Middels reorganisatie van de wijngaarden, alsmede van de kelder, wordt er continu hard gewerkt om alle kenmerken van elke druivensoort zo optimaal mogelijk te presenteren. Op zo'n 25 (!) verschillende percelen met alleen alvarinho 'componeert' hij diverse stijlen, al naar gelang het terroir: kalk of graniet, klei of zand, leisteen of kiezels. Het resultaat zijn bijzondere wijnen met een zeer eigen karakter, die over een ongekend ouderingspotentieel beschikken.

Anselmo is een zeer veelzijdig wijnmaker. Hij adviseert diverse Quinta's in de Vinho Verde regio op het gebied van de productie van verschillende wijnen, zoals: Casa de Vila Verde, PROVAM, Quintas de Melgaço, Casa de Cello, Quinta do Ameal, Quinta de Lourosa en Touquinheiras. In de Douro draagt Anselmo Mendes met zijn talent en know-how bij aan de prestige van de belangrijke merken alsmede van Quinta's. In Dão is hij de wijnmaker van Pedro Paraíso en in Alentejo is hij als wijnmaker verantwoordelijk voor alle Vale de Joana wijnen.