Raumland

Blanc de Noir Prestige 2010 Sekt Brut Magnum

Blanc de Noir Prestige 2010 Sekt Brut Magnum
Licht
Krachtig

Eind 2016 stond er in het gerenommeerde Oostenrijkse wijnmagazine ’Vinum’ een proeverij van champagnes en mousserende wijnen uit andere streken met het thema ’Zéro Dosage’. Om maar een paar grote namen te noemen: Jacques Selosse, Jacquesson, Agrapart, Gramona, Egly-Ouriet, Pol Roger, Ca’del Bosco, ze stonden er allemaal tussen. Maar ook Raumland, met de Triumvirat 2008, Blanc de Blancs 2007 en de Blanc de Noir 2007. U voelt hem wellicht al aankomen; de Triumvirat 2008 werd beoordeeld met de hoogste score van de proeverij, maar misschien nog belangrijker, de Blanc de Noir en de Blanc de Blancs werden uitgeroepen tot ‘best buy’ plaats 1 en 2! 

Wij hebben deze wijn geproefd en zelden zo’n prachtige mousserende wijn gedronken! Na ons bezoek aan Raumland, met de heerlijke smaak van de Blanc de Noir nog in onze mond, liepen wij naar de overburen waar we uitgenodigd waren voor een diner. Als aperitief kregen wij een Pol Roger Winston Churchill 2002 uit magnum ingeschonken, één van de meest gevraagde champagnes wereldwijd op dit moment en minstens zesmaal zo duur. 

Bij de eerste slok dachten we maar één ding: wat is Raumland toch goed!  

De bodem van de -biologisch bewerkte- wijngaarden van Raumland bestaan voornamelijk uit ’Muschelkalk’ en deze blijkt uiterst geschikt te zijn voor het maken van mousserende wijnen. Maar niet alleen de bodem is het geheim van Volker Raumland, het is vooral de lange lagering op eigen lie dat de wijn zo complex en boeiend maakt. Deze cuvée bestaat voor 100% uit pinot noir welke deels op eiken vaten wordt vergist. Hij heeft in de geur verse bloemen aroma’s, aangevuld met citrus en minerale componenten. In de smaak zetten de mineralen door en proeven we ook een lichte ziltigheid. De mousse is prachtig fijn en komt aangenaam over. De afdronk is voorzien van mineralen en is heerlijk lang. Om met de woorden van Vinum af te sluiten: ”Als Volker niet de reïncarnatie van Dom Perignon is, dan is hij op zijn minst Dom Raumland!”

Lees meer
€79,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit mousserend
  • Inhoud (ltr)1,5
  • Druivenras(sen)Pinot Noir
  • BijzonderhedenBiologisch
  • Beoordelingen2007 Best Buy Vinum

Raumland