Salon

Blanc de Blancs Le Mesnil 1997

Blanc de Blancs Le Mesnil 1997
Licht
Krachtig

De bedoeling van Aimé Eugène Salon was om vanaf het begin een zeldzame mythische wijn te maken: van een jaargang, één perceel, een grand cru van een enkele druivenras en uit één dorp, met name Mesnil-sur-Oger.
De druiven voor de champagne zijn afkomstig van 'Le jardin de Salon', een wijngaard van een hectare en van negentien andere percelen in Mesnil-sur-Oger, allemaal minutieus geselecteerd. De wijn wordt minimaal tien jaar gerijpt in de kelders.
In de 20ste eeuw werden er slechts 37 millésimés gemaakt, hetgeen zeer ongebruikelijk is in de Champagne. In de 21ste eeuw zijn er momenteel vier millésimés gemaakt, namelijk 2002, 2004, 2006 en de 2007.  Deze (laatste) editie van Salon 1997 werd pas gedegorgeerd in het jaar 2018, wat maakt dat deze wijn maar liefst 11 jaar langer heeft mogen rijpen. Een unicum.
Salon 1997 is supergepolijst, delicaat en verfijnd. De 1997 biedt een bijzondere gedetailleerdheid en nuances overall met een diep register aan geuren en smaken, rijk, prachtig, getextureerd en complex. Hints van gekonfijte citroenschil, witte bloemen en witte peper voegen een element van helderheid toe dat de natuurlijke rijkdom van de wijn aanvult. Belangrijk is dat jaargangen zoals 1997 gracieus ouderen en nog een aantal jaren op het hoge niveau blijven om te drinken.

Lees meer
€950,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • BijzonderhedenZero residue de pesticide
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten

Salon