Beaumont

Starboard NV

Starboard NV
Licht
Krachtig

Deze verrassende dessertwijn uit de Walkerbay is te vergelijken met een fraai geblende port. In Zuid-Afrika is er geen officiële naam voor dit type wijn. De blend bestaat tinta barocca en pinotage, beide afkomstig van wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. Net als traditionele port worden de druiven met de voet gekneusd in open betonnen tanks om de maximale extractie van kleur en tannine te verkrijgen (zonder daarbij de pitjes kapot te stampen).

De blend bestaat uit meerdere jaargangen, die gerijpt zijn op 300-liter vaten. De uiteindelijke blend rijpt ook nog een aantal jaar samen om een optimale balans te ontwikkelen. De wijn wordt ongeklaard en ongefilterd gebotteld. 

Veel bessenfruit in de neus, gecombineerd met intense geuren van specerijen, zoals kruidnagel, kaneel en nootmuskaat, plus een hint van pure chocolade. De portwijn heeft een goede structuur, is mooi in evenwicht en wordt ondersteund door een vleugje geroosterd hout en fijne tannines. Lekker om te combineren met donkere chocolade of fruitdesserts, notentaart of een fruitige cake. Ook heerlijk bij smaakvolle, rijpe kazen. 

Lees meer
€18,95 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Tinta Barocca, Pinotage
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenPlatter's Guide 5*****

Beaumont