Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Beaumont Shiraz-Mourvèdre 2010

Het heerlijke zwarte bessenfruit en de kruiderij van de shiraz wordt verrijkt met de aromatiek en subtiele smaken van kruiden en vooral vlezige elementen van de mourvèdre. Een complex zuiver glas wijn, met een fraaie elegantie en drinkbaarheid.

  • Bij 12 stuks 10% korting
€20,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De druiven van de shiraz- en mourvèdre percelen werden jarenlang apart geoogst en geproduceerd als cepagewijnen. In 2008 werd besloten om een serieuze en uitgebalanceerde blend te maken van deze twee druivenrassen, waarin de mourvèdre naar gelang het oogstjaar ongeveer een kwart zal uitmaken.
De gereduceerde opbrengsten worden apart gevinifieerd met natuurlijke gisten, deels op tank en deels op eiken vaten. De druiven worden slechts voor 70% ontsteeld om meer structuur en complexiteit mee te geven aan de wijn. Er volgt een rijping van 20 maanden op een kwart nieuwe vaten en daarnaast gebruikte vaten van 225 tot 400 liter.

Het heerlijke zwarte bessenfruit en de kruiderij van de shiraz wordt verrijkt met de aromatiek en subtiele smaken van kruiden en vooral vlezige elementen van de mourvèdre. Een complex zuiver glas wijn, met een fraaie elegantie en drinkbaarheid. Combineert perfect met mooi rood vlees en geroosterd lamsvlees, vergelijkbaar met Afrikaans vlees van springbok en struisvogel.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Shiraz, Mourvèdre
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies