Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Beaumont Chenin Hope Marguerite 2015

De Chenin Hope Marguerite wordt beschouwd als een van de referentiewijnen van wat er met deze druif in Zuid-Afrika kwalitatief mogelijk is. De wijn weerspiegelt in optima forma het pure karakter van de druif en de individuele filosofie van Beaumont.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€22,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Deze Chenin cuvée is vernoemd naar grootmoeder Hope Marguerite Beaumont, een vrouw met karakter en liefde voor wijn. De Chenin Hope Marguerite wordt beschouwd als één van de referentiewijnen of ijkpunten van wat er met deze druif in Zuid-Afrika kwalitatief mogelijk is. 
De wijn weerspiegelt in optima forma het pure karakter van de druif en de individuele filosofie van Beaumont. De Chenin werd voor het eerst geproduceerd in 1997. Slechts het fruit van de oudste wijngaardpercelen, geplant in 1974 en 1978 wordt geselecteerd. Vatvergisting gebeurt op 400 liter vaten van Frans eiken met uitsluitend natuurlijke gisten. Malolactische (melkzuur) gisting wordt geblokkeerd teneinde zoveel mogelijk natuurlijke frisheid te behouden. De wijn verblijft gedurende 10 maanden op het bezinksel van gistcellen, dat regelmatig omgeroerd wordt om de wijn voller en aromatisch rijker te maken.
Bij Platter verdient de wijn altijd 4,5 of 5 sterren. De 2014 kreeg de 'Award of Excellence' op Texsom Wine Awards als beste wijn uit Zuid-Afrika! De neus is zeer geschakeerd aan fruitaroma's van citrus, frisse appel, nectarine en ananas. De lichtzoete vanilletonen van het eiken zijn fraai. De smaak is mondvullend, wederom geconcentreerd op het fruit met elegant hout. De finale is -zoals verwacht- lang! Briljante combinatie met zeevruchten, in het bijzonder sint-jakobsschelpen. Of bij kruidig-romige Indiase curry en Aziatische groentegerechten, die niet te heftig gekruid zijn. Jonge Hope Marguerite zal zich een aantal jaren doorontwikkelen.


Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chenin Blanc
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen: 'Award of Excellence of Texsom Wine Awards' als beste wijn uit Zuid-Afrika

Biologisch (178)
Chenin Blanc (15)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies